← Tillbaka till alla recept

Statiskt genererad

Bulgursallad

En fräsch och hälsosam bulgursallad med grönsaker och fetaost.

Tid

40 min

Portioner

5 portioner

Svårighetsgrad

Lätt

Favoriter

0 favoriter

SalladHuvudrättMellanrättVegetarisk
3.5 ★ (1)
Bulgursallad

Ingredienser

5
portioner
  • 2,4 dl okokt bulgur (eller quinoa)
  • 1 burk (ca 425 g) kikärtor, avsköljda och dränerade
  • 0,5 st gurka, hackad
  • 0,6 dl röd lök, tärnad
  • 1,2 dl färsk hackad persilja
  • 1,2 dl färska myntablad, hackade
  • 0,6 dl färsk dill, hackad
  • 0,8 dl fetaost, smulad
  • 0,8 dl hela pistagenötter, rostade
  • Salt och nymalen svartpeppar, efter smak
  • 0,6 dl extra olivolja
  • 1 stor citron, zest och juice
  • 0,6 tsk malen spiskummin
  • 1 klyfta vitlök

Anpassad från 5 portioner

Instruktioner

  1. 1

    Blanda bulgur och 5,7 dl kokande vatten i en medelstor skål. Låt stå i 30 minuter till en timme, eller tills vattnet har absorberats och bulguren är mjuk (eller koka quinoa enligt paketets anvisningar).

  2. 2

    Gör dressingen genom att vispa ihop ingredienserna i en skål. När bulguren eller quinoan har svalnat, häll dressingen över och rör om för att blanda.

  3. 3

    Tillsätt kikärtor, gurka, lök, persilja, mynta, dill och pistagenötter och rör om för att blanda. Toppa med fetaost samt salt och peppar efter smak.

  4. 4

    Servera kall eller i rumstemperatur. Förvara rester i kylskåp och njut inom 2-3 dagar.