← Tillbaka till alla recept

Statiskt genererad

En-Panna Toscanakyckling

En krämig och smakrik kycklingrätt med soltorkade tomater och parmesan.

Tid

50 min

Portioner

4 portioner

Svårighetsgrad

Medel

Favoriter

2 favoriter

kycklingmiddaghuvudrättitaliensk
5.0 ★ (2)
En-Panna Toscanakyckling

Ingredienser

4
portioner
  • 1 liten gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1,2 dl avrunna soltorkade tomater i olja (70 g)
  • 28 g parmesanost (1,2 dl nyriven eller 80 g färdigriven)
  • 2 stora benfria, skinnfria kycklingbröst (680-900 g totalt)
  • 1,5 tsk kosher salt, delat
  • 0,3 tsk nymalen svartpeppar
  • 2-3 msk olivolja, delat
  • 2 tsk torkad italiensk kryddblandning
  • 140 g babyspenat (ca 5 packade dl)
  • 3 dl vispgrädde

Anpassad från 4 portioner

Instruktioner

  1. 1

    Tärna 1 liten gul lök (ca 1,5 dl). Hacka 3 vitlöksklyftor. Skiva 1,2 dl avrunna soltorkade tomater. Riv 28 g parmesanost om det behövs (ca 1,2 dl lätt packad), eller mät upp 80 g färdigriven.

  2. 2

    Dela 2 stora benfria, skinnfria kycklingbröst på längden (även känt som att 'butterflya' dem). Torka av med pappershanddukar. Krydda över hela med 1 tsk av kosher salt och 0,25 tsk svartpeppar.

  3. 3

    Värm 1 msk av olivoljan i en stor stekpanna över medelhög värme tills den glittrar. Lägg hälften av kycklingen i ett enda lager och bryn tills den är gyllenbrun, 3 till 5 minuter per sida. Flytta över till en stor tallrik (kycklingen kommer inte vara genomstekt). Tillsätt 1 msk av olivoljan i pannan och upprepa bryningen med resterande kyckling. Flytta över till samma tallrik.

  4. 4

    Sänk värmen till medel. Tillsätt den återstående 1 msk olivolja, om det behövs, och värm tills den glittrar. Tillsätt löken och laga, rör om då och då, tills den mjuknar, 2 till 3 minuter. Tillsätt vitlöken, soltorkade tomater och 2 tsk torkad italiensk kryddblandning. Laga tills det doftar, 30 sekunder till 1 minut. Tillsätt 140 g babyspenat, en näve i taget. Laga, rör om regelbundet, tills den precis vissnar, 1 till 2 minuter.

  5. 5

    Tillsätt parmesan, 3 dl vispgrädde och den återstående 0,25 tsk kosher salt. Låt sjuda, skrapa upp eventuella brynta bitar från botten av pannan med en träsked. Sänk värmen för att bibehålla en mild sjudning. Återför kycklingen och eventuella ansamlade juicer på tallriken till pannan och laga tills kycklingen är genomstekt och registrerar minst 74°C på en snabbavläsningstermometer, 4 till 7 minuter.

Dryckesförslag

Välj åldersgrupp för att se anpassade dryckesrekommendationer