Statiskt genererad
Enkelt Miso-Kurkumalax med Kokosris
En smakrik rätt med lax, kokosris och spenat som lagas i en kastrull.
Tid
40 min
Portioner
4 portioner
Svårighetsgrad
Lätt
Favoriter
0 favoriter
Ingredienser
- 4,8 dl vit jasminris
- 1 (400 g) burk kokosmjölk
- Salt och peppar
- 4 salladslökar, ljusa vita och gröna delar tunt skivade
- 2 msk vit misopasta
- 2 msk soja
- 1 msk olivolja
- 1 tsk malen gurkmeja
- 680 g benfri laxfilé, skuren i bitar om 5-8 cm
- 5 dl babyspenat
- 1 lime, delad i klyftor
- Korianderblad (valfritt), för garnering
Anpassad från 4 portioner
Instruktioner
- 1
I en stor gryta eller annan stor tung kastrull med ett tätt passande lock, kombinera riset, kokosmjölken och 5 dl vatten; krydda med 1 tsk salt. Koka upp, täckt, på hög värme.
- 2
Under tiden, i en medelstor skål, kombinera salladslökarna med miso, soja, olivolja, gurkmeja och några varv med pepparkvarnen för att bilda en grov pasta. Tillsätt laxen; blanda för att täcka.
- 3
När riset börjar koka, sänk värmen till medellåg och justera den vid behov för att hålla en sjudande temperatur. Rör om för att säkerställa att inget fastnar i botten.
- 4
Lägg spenaten ovanpå riset. Pressa 2 limeklyftor över spenaten. Placera laxen ovanpå i ett jämnt lager och skrapa i eventuella salladslökar som blivit kvar i skålen. Täck över och laga tills laxen precis är genomkokt, bryt isär den tjockaste biten för att kontrollera, 12 till 16 minuter.
- 5
Pressa de återstående limeklyftorna över laxen. Toppa med koriander, om så önskas. Skopa upp i skålar eller på tallrikar för servering.