Statiskt genererad
Fläskytterfilé i ugn med grädde, sweet chili och champinjoner
En festlig och lättlagad rätt som passar att bjuda på eller att laga till helgen.
Tid
40 min
Portioner
4 portioner
Svårighetsgrad
Lätt
Favoriter
0 favoriter
fläskköttugnsrättersnabbtenkelt
0.0 ★ (0)
Ingredienser
4
portioner
- 1 kg fläskytterfilé
- 2 msk sweet chili-sås
- 2 dl grädde
- 200 g champinjoner
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 1 msk olja
Anpassad från 4 portioner
Instruktioner
- 1
Sätt ugnen på 200 grader Celsius.
- 2
Skär fläskytterfilén i skivor och krydda med salt och peppar.
- 3
Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn köttet på båda sidor.
- 4
Lägg köttet i en ugnsform.
- 5
Skiva champinjonerna och fördela dem över köttet.
- 6
Blanda grädde och sweet chili-sås och häll över köttet.
- 7
Tillaga i ugnen i cirka 25-30 minuter tills köttet är genomstekt.
- 8
Servera med valfria tillbehör.
Dryckesförslag
Välj åldersgrupp för att se anpassade dryckesrekommendationer