← Tillbaka till alla recept

Statiskt genererad

Fläskytterfilé i ugn med grädde, sweet chili och champinjoner

En festlig och lättlagad rätt som passar att bjuda på eller att laga till helgen.

Tid

40 min

Portioner

4 portioner

Svårighetsgrad

Lätt

Favoriter

0 favoriter

fläskköttugnsrättersnabbtenkelt
0.0 ★ (0)
Fläskytterfilé i ugn med grädde, sweet chili och champinjoner

Ingredienser

4
portioner
  • 1 kg fläskytterfilé
  • 2 msk sweet chili-sås
  • 2 dl grädde
  • 200 g champinjoner
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk olja

Anpassad från 4 portioner

Instruktioner

  1. 1

    Sätt ugnen på 200 grader Celsius.

  2. 2

    Skär fläskytterfilén i skivor och krydda med salt och peppar.

  3. 3

    Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn köttet på båda sidor.

  4. 4

    Lägg köttet i en ugnsform.

  5. 5

    Skiva champinjonerna och fördela dem över köttet.

  6. 6

    Blanda grädde och sweet chili-sås och häll över köttet.

  7. 7

    Tillaga i ugnen i cirka 25-30 minuter tills köttet är genomstekt.

  8. 8

    Servera med valfria tillbehör.

Dryckesförslag

Välj åldersgrupp för att se anpassade dryckesrekommendationer