← Tillbaka till alla recept

Statiskt genererad

Grillad Ananas Chimichurri Kyckling

En smakrik rätt med grillad ananas och chimichurri som ger en hawaiiansk twist.

Tid

30 min

Portioner

4 portioner

Svårighetsgrad

Medel

Favoriter

0 favoriter

KycklingGrilladHuvudrättHawaiiansk
0.0 ★ (0)
Grillad Ananas Chimichurri Kyckling

Ingredienser

4
portioner
  • 0,5 liten söt röd paprika, stjälk och frön borttagna
  • 2 skivor färsk ananas (1,3 cm tjocka)
  • 1,6 dl färska korianderblad
  • 1,6 dl persilja (stjälkar borttagna)
  • 4 tsk limejuice
  • 0,6 dl rapsolja
  • 0,6 dl teriyakisås
  • 1 msk finhackad färsk ingefära
  • 4 benfria kycklingbröst (170 g vardera)
  • Varmt kokt couscous, valfritt
  • 2 vårlökar, skivade
  • 0,6 dl hackade macadamianötter, rostade

Anpassad från 4 portioner

Instruktioner

  1. 1

    Placera paprika och ananas på en oljad grillgaller över medelhög värme; grilla, täckt, tills de är lätt bruna, 3-4 minuter per sida.

  2. 2

    För chimichurri, placera koriander, persilja och limejuice i en matberedare; pulsera tills örterna är fint hackade. Fortsätt bearbeta medan du långsamt tillsätter oljan. Hacka den grillade paprikan och ananasen; rör ner i örtblandningen.

  3. 3

    Blanda teriyakisås och ingefära. Placera kycklingen på ett oljat grillgaller över medelhög värme; grilla, täckt, tills en termometer visar 74°C, 5-7 minuter per sida. Pensla med lite av teriyakiblandningen under de sista 4 minuterna.

  4. 4

    Pensla kycklingen med den återstående teriyakiblandningen innan servering. Om så önskas, servera med couscous. Toppa med chimichurri, vårlökar och macadamianötter.

Dryckesförslag

Välj åldersgrupp för att se anpassade dryckesrekommendationer