← Tillbaka till alla recept

Statiskt genererad

Krämig och hälsosam kyckling-enchilada i stekpanna

En snabb och krämig en-panna-rätt med kyckling, svarta bönor, enchiladasås, majstortillas och smält ost. Perfekt vardagsmiddag på under 30 minuter.

Tid

25 min

Portioner

4 portioner

Svårighetsgrad

Lätt

Favoriter

0 favoriter

snabbenkelmexikanskt-inspireratkycklingone-pan
4.5 ★ (1)
Krämig och hälsosam kyckling-enchilada i stekpanna

Ingredienser

4
portioner
  • 0,5 msk avokadoolja
  • 0,8 dl tärnad gul lök
  • 1,2 dl tärnad paprika
  • 5 dl kokt och strimlad kyckling
  • 1,2 dl svarta bönor, avrunna
  • 3,6 dl enchiladasås
  • 0,8 dl lätt gräddfil eller grekisk yoghurt
  • 6 majs-tortillas, rivna eller skurna
  • 1,2–2,4 dl riven mexikansk ostblandning
  • 0,6 dl hackad koriander (valfritt)
  • 1 avokado, skivad för topping

Anpassad från 4 portioner

Instruktioner

  1. 1

    Hetta upp avokadooljan i en stor stekpanna över medel-hög värme.

  2. 2

    Tillsätt gul lök och paprika och stek i 3-4 minuter tills de mjuknar.

  3. 3

    Blanda ner kyckling, svarta bönor och enchiladasås och låt småputtra i 3-4 minuter.

  4. 4

    Rör i gräddfil eller grekisk yoghurt samt tortillasbitarna.

  5. 5

    Strö över den rivna osten, stäng av värmen och täck pannan tills osten smält (ca 5 minuter).

  6. 6

    Toppa med koriander och skivad avokado och servera direkt.

Dryckesförslag

Välj åldersgrupp för att se anpassade dryckesrekommendationer